مزایای فوم بتن

پورو فوم طیفی از فوم بتن با چگالی کم است که به طور خاص برای پر کردن فضای خالی، تثبیت و سایر کاربردهای سبک طراحی شده است.
فوم‌ بتن ماده ای بسیار کارآمد با چگالی کم است که تا 80 درصد هوا را در خود جای داده است. عموماً خود تراز، خود متراکم است و به داخل فضا‌های مختلف پمپ می‌شود. ریسک انقباض پلاستیک این نوع بتن یا ترک خوردگی و نشست به طور قابل توجهی کمتر از بتن استاندارد است.

چگالی کم و مقاومت بالا

چگالی معمول فوم‌ بتن تازه‌ ریخته شده بین 350 تا 1600 کیلوگرم بر متر مکعب است که مقاومت فشاری 28 روزه 0.2 تا 18.0 نیوتن بر میلی متر مربع را می دهد. فوم‌بتن به دلیل چگالی کم خود، تنش عمودی کمی را به زیرسازی وارد می کند - یک ویژگی به خصوص مهم در مناطق حساس به نشست.

سیالیت بالا

فوم بتن به راحتی با فشار نسبتا کم از طریق شیلنگ در فواصل طولانی پمپ می شود. این ماده به طور طبیعی خود تراز است و کوچکترین فضاهای خالی، حفره ها و درزها را پر می کند. هنگام قرار دادن در گودبرداری، فوم بتن با هر کانتور زیر درجه مطابقت دارد.

استحکام پس از خشک شدن

اجرای فوم بتن پس از هیدراته شدن، بدنه ای سفت و محکم می سازد. این سازه در واقع یک سازه مستقل (یکپارچه) است و پس از سخت شدن، بارهای جانبی را بر سازه های مجاور تحمیل نمی کند.

خود تراز و خود متراکم

فوم بتن به طور طبیعی خود تراز و خود متراکم است و کوچکترین حفره ها، حفره ها و درزهای داخل محل ریختن را پر می کند.

طول عمر بالا

فوم بتن ماده ای با عمر طولانی است. تجزیه نمی شود و مانند سنگ مقاوم است.

مقاومت در برابر سرما و گرما

فوم بتن یک ماده عایق بسیار موثر است. ساختمان های ساخته شده از فوم بتن قادر به جمع آوری سرما یا گرما هستند که به حداقل رساندن هزینه های تهویه یا گرمایش کمک می کند. این ماده ایده آل برای کشورهای دارای آب و هوای گرم و سرد است.

میکرو اقلیم

فوم بتن با جذب و خروجی رطوبت در طول روز و شب، رطوبت هوای اتاق را کنترل می کند. همچنین در خانه های فوم بتن دمای متوسط مطلوب در طول روز حفظ می شود.

سازگاری با محیط زیست

این متریال هیچ ماده سمی تولید نمی کند، به همین دلیل از نظر زیست محیطی پاک محسوب می‌شود.

تنوع استفاده

استفاده از فوم بتن برای تولید بلوک های ساختمانی، عایق حرارتی و صوتی سقف ها، کف، عایق‌کردن لوله ها، تولید بلوک های تاشو و پانل های پارتیشن در ساختمان ها و همچنین کف و زیرزمین استفاده از فوم‌بتن با چگالی بالا از مواردی است که می‌توان از فوم‌بتن استفاده کرد.

اقتصادی بودن

سبک بودن و داشتن مقاومت فشاری مطلوب و استاندارد با توجه به نوع کاربرد آن، از نظر اقتصادی می‌تواند هزینه‌ها و مخارج ساختمان را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد به دلیل اینکه بعد از استفاده‌ی آن، وزن اسکلت فلزی و دیوار‌ها و همچنین سقف‌ها کاهش می‌یابند و کاهش مخارج فوندانسیون و پی ساختمان را با خود به همراه دارد زیرا با سبک‌تر بودن ساختمان، نیروی زلزله خسارات کمتری را در صورت وقوع دارد.

سهولت در اجرا

در روش‌های قدیمی نیروی کار زیادی جهت حمل‌و‌نقل و جابه‌جایی مصالح مورد استفاده قرار می‌گرفت، و همین امر باعث افزایش هزینه‌های زمانی، هزینه‌های مالی و تعداد زیاد نیروی کار می‌شد که انجام کفسازی و یا سایر امور را سخت‌تر می‌کرد درضمن، اجرای هرگونه نازک‌کاری بر روی پوشش فوم‌بتن، امری بسیار ساده است و چسبندگی قابل توجهی با سیمان و گچ دارد.

عایق بودن

فوم‌ بتن به دلیل داشتن حباب‌های هوا در خود، عایق بسیار خوبی برای سرما، گرما و صوت است، همچنین پایین بودن وزن مخصوص آن در این امر بی‌تأثیر نیست. ضریب انتقال حرارت فوم بتن در حدود 0.065 تا 0.435 است که واحد آن Kcal⁄〖hc m〗^(2 ) است که ضریب انتقال حرارتی بتن معمولی حدودا بین 3.1 تا 7.1 است که استفاده از فوم‌ بتن به عنوان عایق می‌تواند در روند استفاده از وسایلی گرمایشی و سرمایشی تأثیر بسزایی داشته‌باشد، همچنین عایق مناسب صداست با ضریب بالای جذب آکوستیک که در نتیجه به عنوان یک فاکتور رفاهی در جهت جلوگیری از ورود صدا‌های مزاحم، اخیرا مورد توجه طراحان و معماران قرار گرفته‌است.

مقاوم در برابر یخ‌زدگی

فوم‌ بتن در مقابل یخ‌زدگی و فرسایش‌های ناشی از آن و همچنین در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاومت بالایی دارد، زیرا در تمامی طول خود و ساختار استانداردش دارای تخلخل است در نتیجه شکاف‌های مویین و درزهای کمتری در سطح آن ایجاد می‌شود و اگر ضاخمت کافی را داشته‌باشد در مقابل نفوذ باران و رطوبت مقاومت مطلوبی را به همراه خواه د داشت.

مقاوم در برابر آتش

مقاومت فوم‌ بتن در مقابل آتش بسیار بالا و مطلوب است به طوری که قطعه‌ای با وزن مخصوص حدود 700 الی 800 کیلوگرم بر متر‌مکعب با ضخامت حداقل 8 سانتی‌متر می‌تواند به راحتی تا 1270 درجه سانتی‌گراد را تحمل کند و در وزن‌های پایین‌تر تقریبا غیر‌قابل احتراق است.

قابلیت برش پذیری

فوم‌‌ بتن به دلیل داشتن بافت متخلخل، قابل برش با اره نجاری است و همچنین قابلیت میخ‌پذیری دارد که همین امر سبب می‌شود کارهای سیم‌کشی و نصب لوازم ‌برقی و تأسیسات سریع و راحت‌تر باشد.

سایر مزایای اجرای فوم بتن

وزن مرده به دلیل سبک بودن بتن کاهش می یابد.
فوم‌بتن بارهای جانبی قابل توجهی را وارد نمی کند.
ساختار فوم بتن دارای قابلیت پخش و توزیع بار عالی است.
مخلوط فوم بتن ته نشین نمی شود. از این رو نیازی به تراکم ندارد.
فوم‌بتن در حالت تازه خود دارای قوام جریان آزاد است. این خاصیت به پر کردن کامل فضاهای خالی کمک می کند.

مزایای فوم بتن در تهران چیست

یافته های اولیه نشان داده است که فوم بتن دارای استحکام مطلوبی برای تبدیل شدن به یک مصالح ساختمانی جایگزین برای سیستم ساختمانی صنعتی است. مقاومت فوم بتن برای مخلوط با چگالی کمتر کم است.
کاهش قابل توجه وزن کلی باعث صرفه جویی در قاب های سازه، پایه یا شمع ها و ساخت سریع و نسبتا ساده می شود. چگالی به دلیل افزایش فضاهای خالی در سراسر نمونه ناشی از فوم و در نتیجه کاهش مقاومت فشاری بتن کاهش می یابد. فوم بتن نیازی به لرزش یا تراکم ندارد و تمام حفره ها، حفره ها و درزها را در مسافت طولانی پر می کند.
ساخت و ساز سریع و بدون نشست را با عایق حرارتی و محتوای هوای خوب ارائه می دهد. عایق حرارتی خوب، خواص انجماد/ذوب خوب و خواص مقاومت در برابر آتش عالی است.
از این رو می‌توان نتیجه گرفت که مزایای فوم بتن بسیار زیاد می باشد و همچنین فوم‌بتن می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای روش‌های سنتی و قدیمی پیشین باشد و ساختمان‌سازان، مهندسان عمران و معماران از این ماده‌ی جدید برای سهولت در کارشان استفاده کنند و در زمان و هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند.
در صورت تمایل و دیدن منابع می توانید به لینک مراجعه نمایید.

مزایای فوم بتن

فوم بتن به‌عنوان یکی از جدیدترین مصالح قابل‌ استفاده در صنعت ساخت‌ و ساز کشور، از محبوبیت مناسبی نیز برخوردار است که علت این محبوبیت را می‌توان بررسی کرد.

سرعت اجرای بالا

سرعت اجرای فوم بتن نسبت به مدل سنتی آن یعنی بتن ریزی قدیمی و دیگر روش های رایج در ساختمان سازی بسیار بیشتر می باشد.

مقرون بصرفه بودن

به علت عایق بودن فوم بتن صرفه‌ جوئی قابل‌ توجه ای در جنبه های مختلفی اعم از اقتصادی، زمانی و ... در ساختمان سازی دارد.

عدم نیاز به دپوی مصالح

در روش استفاده از فوم بتن دیگر نیازی به به دپوی مصالح ساختمانی اعم از پوکه، ماسه، سیمان و... در محوطه ساختمان نمی باشد.

سوالات متداول

فوم بتن چیست؟

فوم بتن، ملاتی است که از ترکیب آب، سیمان و فوم کفزا تشکیل شده است که دارای طرح های اختلاط مختلفی است.

آیا به وسیله فوم بتن می‌توان شیب مورد نظر را بدست آورد؟

فوم بتن به دلیل سیالیت، ماده ی بسیار مناسبی است برای بدست آوردن شیب مورد نظر در پشت بام ،رمپ ، پارکینگ و... که با طرح اختلاط استاندارد مناسب می توان شیب مورد نظر را بدست آورد.

چه پروژه هایی را می توان با فوم بتن اجرا کرد؟

به جرأت می توان گفت که فوم بتن قابلیت اجرا در تمامی پروژه های عمرانی که مقاومت بالا، وزن مخصوص پایین، ضریب انتقال حرارت و دیگر ویژگی های فوم بتن مهم است را دارد.

پست های مرتبط