کاربرد فوم بتن

فوم بتن ماده‌ای سبک و سیال است که از ترکیب آب، سیمان، فوم‌کفزا و سایر افزودنی‌ها تولید می‌شود و به عنوان یک مصالح جدید در صنعت ساختمان سازی، تونل سازی و همچنین راهسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کاربرد فوم بتن به طور مستقیم و غیر‌مستقیم در صنعت ساختمان، تأثیر بسزایی داشته‌است که در بحث تأثیر مستقیم می‌توان به سبکی آن اشاره کرد که به میزان قابل توجهی بار مرده را در ساختمان کاهش می‌دهد و در حالت غیر‌مستقیم می‌توان به عایق بودن در مقابل سرما، گرما و صوت اشاره کرد که به میزان چشم‌گیری می‌تواند در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند.
باید به این نکته توجه داشت که فوم بتن از لحاظ اقتصادی توانسته گامی بزرگ در صنعت ساختمان بردارد و جز مصالح پرکاربرد در زمینه ساختمان باشد، و مهندسان و پیمانکاران توجه ویژه‌ای به آن داشته‌اند.
ساختمان و بافت این بتن متخلخل است که این پارامتر باعث می‌شود در برابر زلزله مقاوم باشد و همچنین عایق بسیار خوبی در مقابل گرما، سرما و صوت است. پرت مواد اولیه که در جهت ساخت فوم بتن مورد مصرف قرار می‌گیرد بسیار نسبت به بتن معمولی کمتر است، زیرا تمام مراحل تولید در محل مشخصی صورت می‌گیرد و جهت تولید آن فرآیندی خاص طراحی شده است به همین دلیل تولید این نوع بتن دارای استاندارد خاص و تعریف شده‌ای است.
همچنین باید به این نکته اشاره کرد که به دلیل مسطح بود و فاقد دانه‌بندی بودن این بتن، می‌توان با یک ماستیک‌کاری ساده سایر عملیات‌های بعدی شامل: سرامیک، سنگ، پارکت و… را به سهولت روی آن انجام داد.

کاربرد‌های فوم بتن

معمولاً فوم بتن در سقف‌ها و کف‌ها به عنوان یک ماده عایق استفاده می‌شود. چگالی کم، آن را برای کاربردهای سازه ای نامناسب می کند، اما ممکن است برای پرکردن بلوک های توخالی و فضای خالی بین آجرها و برای پرکردن آبچکان های بلااستفاده و حفره های زیرزمینی مانند لوله های قدیمی استفاده شود.
همچنین قیمت فوم بتن نسبت به سایر روش های کفسازی بسیار کمتر و به صرفه تر می باشد و از مزایای فوم بتن  نمی توان چشم پوشی کرد.
فوم بتن ساخته شده با ماسه، سیمان و فوم متراکم تر است، و آن را برای کاربردهایی که نیاز به مصالح ساختاری سالم دارند، مانند ساخت بلوک های پیش ساخته، برای عایق کاری و عایق صدا در ساختمان های مسکونی و تجاری، فونداسیون ها و برای کارهای دال بتنی ایده آل است.
فوم بتن همچنین ممکن است برای پر کردن قوس ها در پل ها و راهروها، جایگزینی و تثبیت خاک و برای پی های جاده استفاده شود.

انواع کاربرد‌های فوم بتن

کفسازی طبقات

به دلیل سبک بودن فوم بتن و آسان بودن تهیه‌ی آن و عدم نیاز به نیروی کار زیاد و همچنین عدم نیاز به حمل مصالح به طبقات، فوم بتن بسیار جایگاه خوبی میان ساختمان‌سازان پیدا کرده است که می‌توان به وسیله‌ی آن عملیات کفسازی طبقات، انواع محوطه‌ها از قبیل بالکن را انجام داد، بدین صورت که پس از اتمام تأسیسات، یک لایه به ضخامت 8 الی 12 سانتی‌متری را بدون نیاز به ماهیچه‌کشی اجرا کرد و سپس سایر کارها را به روی آن انجام داد.

شیب‌بندی

به دلیل سیالیت و سبک بودن فوم بتن، می‌توان انواع شیب‌ها را با استفاده از فوم بتن اجرا کرد و استفاده از فوم بتن هم به دلیل سرعت بالای اجرا و هم عایق بودن بسیار برای فضاهایی مانند بام مناسب است، همچنین باید به این نکته توجه داشت که پس از خشک شدن فوم بتن با یک ماستیک ساده می‌توان روی آن را ایزوگام، قیرگونی و هر عملیات ایزولاسیون دیگه‌ای را به سهولت انجام دهید.

فوم بتن اجرای فوم بتن فوم بتن در تهران اجرای فوم بتن در تهران مجری فوم بتن پروژه فوم بتن اجرای فوم بتن در شهرستان مشتری اجرای فوم بتن مشتری فوم بتن

پانل‌های جدا‌کننده

دیوارهای جداسازی یکی از کاربردهای مهم فوم بتن است. این دیوارها، علاوه بر وزن کم و سبکی، دارای ویژگی‌های عایق حرارتی و صوتی مطلوبی هستند و می‌توانند به‌عنوان جانشین مناسبی برای دیوارهای سنگی و بلوکی استفاده شوند. همچنین، این دیوارها در ساختمان‌هایی که نیاز به جداسازی محیط‌های مختلف دارند، مانند بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها، بسیار مفید هستند.
با استفاده از فوم بتن، می‌توان به راحتی پانل‌های جدا‌کننده تولید کرد، که این پانل‌های جداکننده یکپارچه و نرده‌های حصاری جهت محوطه کاربرد‌های زیادی در ساختمان دارند. استفاده‌ی عمده از این پانل‌ها در ساخت دیواره‌های سردخانه‌ها، گرم‌خانه‌ها و سالن‌های ضد صدا است.
نحوه‌ی اجرا آن بدین صورت است که فوم بتن را در قالب‌های از قبل ساخته شده و مستقرشده در محل‌های مناسب ساختمان به صورت یکپارچه عمودی می‌ریزند و اجازه می‌دهند که خشک شوند. به دلیل ویژگی منحصر‌به‌فرد عایق بودن این نوع بتن از آن جهت عایق بندی سردخانه‌ها، گرم‌خانه‌ها، موتورخانه‌ها به دلیل جذب آکوستیک صدا استفاده می‌کنند.

بلوک‌های غیر باربر سبک

یکی دیگر از مصارف فوم بتن، تولید بلوک‌های CLC و اتوکلاو شده است که از آن‌ها در دیوار‌های غیر باربر در ساختمان استفاده می‌شود، بدین صورت که ملات فوم بتن استاندارد را قالب‌هایی مخصوص در ابعاد مختلف می‌ریزند و پس از خشک شدن آن‌ها را از قالب‌ها خارج کرده و از بلوک‌ها برای ساخت دیوار‌های غیر باربر استفاده می‌کنند.
با این بلوک‌های توپر که به ابعاد دلخواه تهیه شده‌اند، می‌توان تمام تیغه‌بندی‌های قسمت‌های جدا‌کننده را در ساختمان با استفاده از ملات و یا چسب بتن انجام داد.
این بلوک‌های تولید شده از فوم بتن، علاوه بر اینکه وزن ساختمان را به طور محسوسی کاهش می‌دهند عملیات نصب و حمل و همچنین دستمزد اجرای پایینی نسبت به روش‌های قدیمی دارند و پس از اجرا می‌توان روی سطح آن را گچ کرد همچنین این بلوک‌ها دارای وزن مخصوص 800 الی 1100 کیلوگرم هستند.

ساخت پل‌ها و تونل‌ها

کوله ی پل یا همان تکیه گاه پل، سازه ای عمودی است، جهت مقاوم سازی و نگه داری زمین پشت سازه ای پل مورد استفاده قرار می گیرد. تمامی بارهای پل اعم از مرده و زنده روی سازه، توسط کوله تحمل می شود همچنین باید توجه داشت که علاوه بر این بارها، کوله از طرف خاکریز مجاور در معرض فشارهای جانبی نیز قرار می گیرد. کوله پل ها به این منظور طراحی می شوند که مقاومت لازم در برابر پیچش و لغزش را داشته باشند.
برای اطمینان از صحیح بودن سازه کوله پل ها باید نظارت دقیقی روی آن ها انجام شود تا هیچ گونه نشست یا جابه جایی اضافی رخ ندهد. این کوله ها معمولا با خاک پر می شوند که به مرور زمان بر اثر فرسایش هایی که توسط نذورات جوی رخ می دهد نشست می کنند و باعث ایجاد بار اضافی بر روی پایه های پل می شود.
امروزه به جای استفاده از خاک از مواد پرکننده سبک نظیر فوم بتن استفاده می شود، چون اولا این سیال مقاومت فشاری بالایی دارد ثانیا وزن مخصوص آن نسبت به سایر پر کننده های بتنی پایین تر است و به همین علت هیچ بار اضافی بر روی پایه پل‌ها وارد نمی‌کند.

ساخت پوشش‌های سقفی

فوم بتن می‌تواند به‌عنوان یک جایگزین مناسبه بلوک‌های سقفی در ساختمان‌ها استفاده شود. این ماده، به دلیل چگالی کم و سبکی، می‌تواند به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای بلوک‌های سنگی و بتن سبک در ساخت پوشش‌های سقفی باشد. همچنین، به دلیل ویژگی‌های عایق حرارتی و صوتی مطلوب، می‌تواند به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای بلوک‌های سقفی در مناطقی با شرایط آب و هوایی سخت و گرم استفاده شود.

فوم بتن اجرای فوم بتن فوم بتن در تهران اجرای فوم بتن در تهران مجری فوم بتن پروژه فوم بتن اجرای فوم بتن در شهرستان مشتری اجرای فوم بتن مشتری فوم بتن

پارکینگ

پارکینگ ها، محل هایی حساس و پرتردد در ساختمان ها تلقی می شوند پس باید با بهترین روش و بالاترین مقاومت و کیفیت آن ها را اجرا کرد تا به مرور زمان برای آن ها مشکلی پیش نیاید.
شما به راحتی می توانید با فوم بتن و کروم بندی عنکبوتی شیب این مکان را بدست آوردید. توجه داشته باشید که استفاده از فوم بتن استاندارد در پارکینگ بسیار حائز اهمیت است.
زیرا که عبور و مرور در این محل بسیار زیاد است و همچنین باید بار زیادی را بر روی خود تحمل کند که فوم بتن استاندارد با مقاومت فشاری بالا می تواند بهترین انتخاب برای اجرای پارکینگ ها باشد.

استخر

یکی دیگر از کاربرد های بسیار مهم فوم بتن به عنوان پرکننده سبک در اجرای شیب های مختلف برای پروژه هایی مانند استخر و آمفی تئاتر و... است.
در این پروژه ها بعد از ایجاد حوضچه هایی به وسیله کروم های خطی با کد های ارتفاعی مختلف فضای داخلی آن ها را با فوم بتن پر کرد و کارفرمایان بعد از خشک شدن فوم بتن می‌توانند سطحی پلکانی با شیب مد نظر داشته باشند و عملیات های بعدی اجرایی برای استخر مدنظر خود انجام دهند.
اگر چنانچه قصد ایجاد استخر در طبقات ساختمانی دارید می توانید از فوم بتن سطح زیرین و شیب مورد نظر خود را ایجاد کنید تا میزان وزن این مکان ها را به حداقل خود برسانید. زیرا فوم بتن وزن مخصوص بسیار پایین تری نسبت به سایر مصالح ساختمانی دارد و همچنین مقاومت فشاری بالاتری را برای شما به همراه خواهد داشت.

آمفی تئاتر

آمفی تئاترها از دیگر پروژه های اختلاف سطح هستند که به آسانی می توان با پرکننده سبکی مثل فوم بتن آن ها را به راحتی اجرا کرد.
فقط کافی است که شما با کروم های خطی فضای مورد نظرتان جهت پر کردن با فوم بتن را ایجاد کنید تا بتوان با فوم بتن شیب و سطح پلکانی مورد نظر ایجاد شود.

تونل مترو شهری

مهم ترین عامل در طراحی تونل پایداری آن است، که قرار گیری این سازه یعنی تونل در میان مصالح طبیعی مانند سنگ و خاک باعث شده که مهندسان از بهینه ترین و مقاوم ترین مصالح جهت پایداری آن استفاده کنند.
در عملیات حفر تونل های مترو شهری حجم خاک برداشته شده بیشتر از فضای محاسبه شده است. پس از عملیات نصب کوله گذاری فاصله ای بین کوله تونل و سقف خاکبرداری شده ایجاد می‌شود که اگر این فضا پر نشود به مرور زمان سطح بالایی تونل نشست می‌کند.
برای این کار دو راه حل در قدیم وجود داشته است، پرکردن توسط بتن که بار اضافی بر روی سقف این کوله ها وارد می‌شود و اگر چنانچه از خاک استفاده شود به مرور زمان خاک نشست می‌کند.
اما راه حل سوم و جدیدی که در دنیا به کار می‌رود استفاده از بتن های سبک (فوم بتن) است که بدین منظور با توجه به وزن کم و سیالیت فوم بتن می‌توان از این ماده برای پر کردن فضا استفاده کرد.

فوم بتن اجرای فوم بتن فوم بتن در تهران اجرای فوم بتن در تهران مجری فوم بتن پروژه فوم بتن اجرای فوم بتن در شهرستان مشتری اجرای فوم بتن مشتری فوم بتن

فاضلاب شهری

سیستم های فاضلاب شهری جهت جمع آوری آب های سطحی و همچنین فاضلاب های خانگی و صنعتی طراحی شده اند که هدف از این کار جلوگیری از نفوذ سیالات به عمق خاک است که می تواند ضربه های جبران ناپذیر زیست محیطی و همچنین آسیب به پایه ها و تأسیسات زیر زمینی وارد کند.
خوردگی، زنگ زدگی، آلودگی و نشست خاک یکی از دلایل مهم جهت جمع آوری فاضلاب هاست. به مرور زمان خاک هایی که در مجاورت این فاضلاب ها قرار دارد دچار فرسایش و خوردگی می شوند که برای جلوگیری از این نشست ها می توان از فوم بتن به عنوان سیال و پرکننده سبک جهت استقامت خاک به دیواره تونل های زیر زمینی تزریق کرد.
البته باید توجه داشت که طرح اختلاط استفاده شده در این موارد باید مطابق با استاندارد هایی نظیر ASTM و ACI باشد.

چاله ها و گودال ها

با توجه به منطقه‌ی جغرافیایی ایران، از دیرباز مردمان ما از قنات‌ها برای برداشت آب های زیر زمینی استفاده می کرده اند.
اما امروزه به دلیل تغییرات اقلیمی و برداشت های پیاپی از سفره های آب زیر زمینی این قنات ها کم آب و یا خشک شده اند که این اتفاق باعث نشست زمین های اطراف این قنات ها به مرور زمان شده است.
شهر تهران یکی از شهرهای قناتی ایران محسوب می شود که ساختمان سازها بعد از گودبرداری با چاله ها و گودال های بزرگی که عمدتا مربوط به این قنات ها هستند مواجه می شوند.
در گذشته این چاه ها و گودال ها با خاک پر می شدند که به مرور زمان این خاک ها دچار افت و نشست می شد.
اما در سال های اخیر با ورود فوم بتن در تهران به صنعت ساختمان سازی از این سیال که مقاومت بالا و وزن مخصوص پایینی دارد استفاده می شود که هم نقش پرکنندگی دارد و هم مقاومت خاک را بالا می برد و از نشست و ریزش خاک زیر سازه ی اسکلت جلوگیری می کند.

درز انقطاع

همه ساختمان ها تقریبا در جای خود ثابت هستند، اما اگر لرزشی در ساختمان به هردلیلی رخ دهد باعث ایجاد تنش در ساختمان می شود.
به منظور جلوگیری از آسیب به ساختمان های مجاور به دلیل تنش های ایجاد شده در هر ساختمان، فضایی بین دو ساختمان کنار هم تعبیه می شود که به آن درز انقطاع می گویند.
اما این درزها مشکلاتی را نیز برای ساختمان ها به همراه دارد، این مکان محل مناسبی برای لانه گزینی پرندگان و حیوانات موذی است.
به همین منظور جهت جلوگیری از این اتفاق شهرداری کارفرمایان رو مکلف به پوشاندن این محل ها با موادی مناسب کرده است.
از ویژگی هایی که باید پر کننده های درز انقطاع داشته باشد این است که:
عدم امکان اتصال با درز
داشتن دوام و ماندگاری بالا.
که تمام این ویژگی ها را فوم بتن داراست و می توان به عنوان یک پر کننده از آن در درز انقطاع استفاده کرد.

سایر کاربردهای فوم بتن

حفره های ناخواسته مانند خطوط لوله، کانال ها و شفت ها، چاله ها
سازه های بدون استفاده مانند آبراه‌ها و متروها، فاضلاب های اضافی، زیرزمین ها
تثبیت سازه‌ها مانند تکیه گاه پل، تثبیت تونل، خاکریز

کاربرد فوم بتن در ساختمان سازی

از مهم ترین و گسترده ترین موارد کاربرد فوم بتن، کف سازی طبقات ساختمانی است. اجرای این فوم با سرعت بالایی انجام می شود و بعد از اتمام کارهای تاسیساتی می توان کف همه طبقات ساختمان را با آن پوشاند. به جای پوکه ریزی در کف، استفاده از فوم بتن باعث سبک سازی کف می شود و عایق بندی حرارتی و صوتی کف ساختمان را انجام می دهد.
یکی دیگر از موارد استفاده از این فوم ساخت دیوارهای یکپارچه در انواع سالن ها، سردخانه ها و گرم خانه ها می باشد.
با قالب بندی در محل پروژه می توان بتن را به صورت یکپارچه و عمودی ریخت و یا با یکسری قالب های خاص پنل های پیش ساخته تولید کرد.
به دلیل خاصیت عایقی این فوم از آن در عایق بندی لوله های حرارتی و برودتی، دیوارها، ساخت اتاق های اکوستیک و موتورخانه ها استفاده می شود.
مقاومت بالای بتن سبک و نفوذناپذیری و وزن سبک آن باعث می شود تا از آن برای شیب بندی پشت بام استفاده شود. این ماده بار مرده ساختمان را کاهش می دهد و نیروی واردآمده بر آن را در اثر زلزله کاهش می دهد. پشت بام را می توان با این ماده عایق بندی کرد.
علاوه بر موارد فوق از این ماده برای پرکردن حفره های ایجادشده در خیابان ها و زیرسازی راه ها نیز استفاده می شود. این ماده روان بوده و به عنوان پرکننده مورد استفاده قرار می گیرد.
mokhaberat-main

کاربرد فوم بتن در ساختمان

کارایی، معیاری برای ارزیابی سهولت به کارگیری و روانی بتن است. فوم بتن، کارایی بسیار بالایی دارد. عدد اسلامپ این نوع بتن حدود 150 میلی‌متر است. این عدد در محدود روانی بالا قرار می‌گیرد. کارایی بالا، یک ویژگی خوب برای به کارگیری آسان فوم بتن در کاربری‌های مختلف آن محسوب می‌شود.
فوم بتن تازه، ذاتا «تیکسوتروپیک» (Thixotropic) است. تیکسوتروپی یا روان‌وردی، به خاصیت سفت شدن ماده در اثر عدم حرکت و افزایش جریان‌پذیری در اثر تکان دادن گفته می‌شود. البته در صورتی که فوم بتن برای مدت طولانی به صورت ثابت باقی بماند، برگرداندن آن به حالت اولیه بسیار دشوار خواهد بود.
از مطالب ذکر شده در بالا می‌توان نتیجه گرفت که فوم بتن دارای کاربردهای بسیار وسیعی در صنعت ساختمان است و فرآیند ساختمان‌سازی است که در آینده نه چندان دور می‌تواند تأثیر بسازیی داشته باشد.
البته حمایت کارفرمایان و مهندسان از این محصول جدید بی‌تأثیر نیست و می‌تواند پیشرفت در این صنعت را سرعت ببخشد.

کاربرد فوم بتن در صنعت ساختمان

از دلایل اصلی کاربرد گسترده فوم بتن در سازه‌های مختلف را می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
قابیلت پرکنندگی خوب
فراهم کردن صلبیت مناسب برای سازه
عدم تغییر شکل در بارگذاری‌های پایین
کاهش چگالی کلی ساز
افزایش مقاومت در برابر آتش‌سوزی
در ادامه، به معرفی کاربردهای فوم بتن در سازه‌های مختلف می‌پردازیم. فوم بتن، ویژگی‌های بالا را تا حدی به تمام سازه‌ها اضافه می‌کند.

کاربرد فوم بتن در ساخت بلوک های ساختمانی

یکی از کاربردهای اصلی فوم بتن، استفاده از آن‌ها به عنوان ماده اصلی ساخت بلوک‌های ساختمانی است. این بلوک‌ها از نظر ابعاد چندین برابر آجرهای معمولی و از نظر وزن، بسیار سبک‌تر از بتن‌های معمولی هستند. ویژگی‌های منحصر به فرد بلوک‌های فوم بتن، فرآیند را بسیار ساده می‌کنند.
بلوک‌های فوم بتن، معمولا در ابعاد 600*300*200 میلی‌متر مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ابعاد، معادل 13 تا 15 عدد آجر معمولی است. خواص سازه‌ای این بلوک‌ها، به چگالی و دقت تولید آن‌ها بستگی دارد. بر این اساس، کاربری بلوک‌های فوم بتن، به ساخت عایق حرارتی، عایق حرارتی ساختمانی و عضوهای ساختمانی (اغلب غیر باربر) تقسیم می‌شود.

کاربرد فوم بتن در ساخت دیوار

فوم بتن، به منظور ساخت دیوارهای یکپارچه توپر یا مجوف پیش‌ساخته نیز قابل استفاده است. پنل‌های ساخته‌شده با استفاده از این نوع بتن، امکان افزودن عایق حرارتی به ساختمان را فراهم می‌کند. به علاوه، سرعت و سهولت اجرا در هنگام نصب این دیوارها بیشتر از دیوارهای دیگر است.
فوم بتن اجرای فوم بتن فوم بتن در تهران اجرای فوم بتن در تهران مجری فوم بتن پروژه فوم بتن اجرای فوم بتن در شهرستان مشتری اجرای فوم بتن مشتری فوم بتن

کاربرد فوم بتن در پر کردن فضاهای خالی

در برخی از کشورها نظیر انگلستان، فوم بتن به طور گسترده برای پر کردن فضاهای خالی و تسطیح مورد استفاده قرار می‌گیرد. فوم بتن پرکننده، سریع و موثر است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای پرکننده‌های دیگر باشد.
کاربرد فوم بتن به عنوان پرکننده، از گسترده‌ترین کاربری‌های این ماده است؛ چراکه در این کاربرد، مجموعه‌ای از ویژگی‌های بتن نظیر عایق حرارتی، صلبیت و کنترل جذب آب باعث بهبود عملکرد آن می‌شوند. ناپایداری سطح زمین، مشکلی است که اغلب در معادن قدیمی و تونل‌ها رخ می‌دهد. فوم بتن می‌تواند از رخ دادن این مشکل در معادن، تونل‌ها، فاضلاب‌ها، و مسیرهای ترابری (نظیر مترو و زیرگذر) جلوگیری کند.
ریزش ایستگاه مترو Heathrow؛ به منظور پایدارسازی مجدد این ایستگاه، از 13500 مترمکعب فوم بتن استفاده شد.

کاربرد فوم بتن در افزایش ظرفیت باربری

یکی از کاربردهای مهم اجرای فوم بتن، افزایش ظرفیت باربری فونداسیون سازه‌های مختلف است. در خاک‌های ضعیف، فوم بتن به صورت شمع‌های پیش‌ساخته اصطکاکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد فوم بتن به جای خاک

فوم بتن را می‌توان در فونداسیون‌های باسکولی مورد استفاده قرار داد. در نواحی دارای خاک ضعیف، وزن کل سازه (فوم بتن به همراه سازه)، به گونه‌ای طراحی می‌شود که با وزن خاک استخراج‌شده برابر باشد. به این ترتیب، بدون افزایش تنش اعمال‌شده بر خاک زیرین، از نشست سازه جلوگیری می‌شود.
برای ساخت جاده بر روی خاک‌های ضعیف نیز می‌توان از فوم بتن برای زیرسازی استفاده کرد. با وجود ساختار دانه‌ای و سبک فوم بتن، رفتار آن به عنوان فونداسیون جاده پایدار خواهد بود. فوم بتن مورد استفاده به جای خاک، دارای چگالی 300 تا 600 کیلوگرم بر متر مکعب است.

کاربرد فوم بتن در فونداسیون گسترده

استفاده از فوم بتن برای ساخت فونداسیون گسترده، یکی از کاربردهای متداول این نوع بتن در ساختمان‌های مسکونی است. فوم بتن، یک فونداسیون گسترده سبک با خواص حرارتی مناسب را برای ساختمان‌های مسکونی فراهم می‌کند. این نوع فونداسیون توسط یک لایه زیرین نگهداری می‌شود. لایه زیرین فونداسیون گسترده سبک بارهای وارده را به خوبی بر روی زمین پخش می‌کند.
اجرای فوم بتن در تهران با توجه به چگالی فوم بتن مورد استفاده در فونداسیون گسترده با ضخامت میانگین 20 سانتی‌متر، باید حدود 500 کیلوگرم بر متر مکعب باشد. به طور کلی، بتن سبک با چگالی 400 تا 600 کیلوگرم بر متر مکعب برای ساخت فونداسیون گسترده استفاده می‌شود.
ضخامت فونداسیون نیز با توجه به حساسیت سازه، بارهای اعمال‌شده و وجود رطوبت تغییر می‌کند. در سازه‌های دریایی، فوم بتن به عنوان شناور پانتونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد فوم بتن در ترانشه

حفریاتی که توسط شرکت‌های خدماتی برای جانمایی و نصب لوله‌های آب، گاز و غیره انجام می‌شود، دلیل اصلی تخریب روسازی جاده هستند. در صورت پر کردن فضای خالی با همان خاک استخراجی (خاک متورم)، احتمال نشست زمین در آن ناحیه و آسیب دیدن روسازی جاده با گذر زمان وجود دارد. برای رفع این مشکل باید سطح جاده را طور مداوم توسط وصله ترمیم کرد.
در این حالت، فوم بتن گزینه بسیار مناسبی برای پر کردن ترانشه‌های حفر شده است. ویژگی‌های فوم بتن به عنوان ماده پرکننده شامل موارد زیر می‌شود:
عدم نشست پس از جایگذاری
عدم نیاز به تراکم
عدم انتقال بارهای محوری به لوله یا کابل‌های نصب‌شده در زمین
امکان اجرای روسازی در روز بعد
در دسترسی بودن مصالح مورد نیاز
فراهم شدن امکان حفر راحت‌تر
عدم نیاز به نیروی کار ماهر یا تجهیزات پیچیده
برای استفاده از فوم بتن به عنوان پرکننده ترانشه‌، مقاومت فشاری باید حداقل 1 مگاپاسکال باشد. این مقاومت حداقلی، برای تراکم مناسب مواد روسازی جاده ضروری است.

کاربرد فوم بتن در تثبیت خاک

به منظور اطمینان از پایداری شیب، بخشی از خاک مورد استفاده در پشت خاکریزها را می‌توان با فوم بتن جایگزین کرد. این کار، وزن مواد نگهداری‌شده توسط خاکریز و دیوار حایل را کاهش می‌دهد. در این حالت، معمولا از بتن سبک با چگالی 400 تا 600 کیلوگرم بر متر مکعب استفاده می‌شود.

کاربرد فوم بتن در تسطیح کف فونداسیون

استفاده از بتن معمولی برای کف‌سازی و تسطیح کف‌های قدیمی ساختمان، هزینه بالایی دارد. هر چه ارتفاع مورد نیاز برای افزایش سطح کف بالاتر باشد، هزینه ساخت آن نیز افزایش می‌یابد. در این حالت، پیشنهاد می‌شود ابتدا یک لایه فوم بتن بر روی کف قدیمی ریخته شود. سپس می‌توان از بتن معمولی بر روی کف فوم بتن استفاده کرد.
این روش، باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها نسبت به روش‌های معمول می‌شود. چگالی فوم بتن مورد استفاده برای کف‌سازی به ضخامت مورد نیاز بستگی دارد.

کاربرد فوم بتن به جای بتن مگر در فونداسیون

فوم بتن را می‌توان به جای بتن مگر و بتن معمولی برای صاف کردن و پوشش سطح بالایی فونداسیون یا اصطلاحا «بلایندینگ» (Blinding) استفاده کرد. کارایی و انعطاف‌پذیری بالای فوم بتن، آن را به گزینه بسیار مناسب برای این کار تبدیل کرده است.
به منظور صاف و تمیز کردن سطح بالایی فونداسیون برای سازه‌های نیازمند عایق حرارتی می‌توان از بتن سبک با چگالی 500 کیلوگرم بر متر مکعب استفاده کرد. اگر نیازی به عایق حرارتی بالا نباشد، استفاده از بتن سبک با چگالی 1200 کیلوگرم بر متر مکعب، مانعی نخواهد داشت.

کاربرد فوم بتن در سازه های نگهبان

یکی دیگر از کاربردهای فوم بتن، استفاده از آن به عنوان دیوار حایل کنار خاکریزها و تکیه‌گاه‌ها است. به کارگیری فوم بتن در سازه‌های نگهبان باعث کاهش بارهای عمودی و جانبی خاکریز می‌شود.
در این حالت، احتمال رخ دادن نشست کاهش می‌یابد. مزیت‌های فوم بتن، مشکلات مربوط به تعمیر و نگهداری سازه را نیز تا حد زیادی برطرف می‌کند.
فوم بتن اجرای فوم بتن فوم بتن در تهران اجرای فوم بتن در تهران مجری فوم بتن پروژه فوم بتن اجرای فوم بتن در شهرستان

کاربرد فوم بتن برای ساخت یک دیوار حایل عایق

فوم بتن در سازه‌های نگهبان برای سپرکوبی دیوار حایل یا دیوار دیافراگمی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این حالت، از بتن سبک با چگالی 400 تا 600 کیلوگرم بر متر مکعب استفاده می‌شود.

کاربرد فوم بتن در پر کردن لوله

یکی دیگر از کاربردهای فوم بتن، به کارگیری آن آن به عنوان پرکننده لوله‌های زیرزمینی، فاضلاب و مخازن سوختی است که دیگر استفاده نمی‌شوند. خالی ماندن این لوله‌ها و مخازن می‌تواند باعث افزایش خطر آتش‌سوزی یا ریزش در سطح زمین شود. در این حالت، بتن پرکننده با چگالی 600 تا 1100 کیلوگرم بر متر مکعب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد فوم بتن در زمین های ورزشی

برای سازه‌هایی که نیازمند زهکشی و تخلیه سریع آب هستند، فوم بتن با قابلیت نفوذپذیری بالا گزینه مناسبی است. این نوع فوم بتن، کاربرد گسترده‌ای در ساخت زمین‌ها و مسیرهای ورزشی دارد. استفاده از فوم بتن در این زمین‌ها باعث تسریع فرآیند زهکشی و تخلیه آب‌های حاصل از بارندگی می‌شود.
فونداسیون زمین‌های ورزشی ساخته‌شده با فوم بتن نفوذپذیر، اغلب با شن، چمن مصنوعی و مواد دیگر پوشانده می‌شود. فوم بتن نفوذپذیر، دارای چگالی 600 تا 650 کیلوگرم بر متر مکعب با نفوذپذیری 300 میلی‌متر بر ساعت است.

کاربرد فوم بتن در نگهداری مخزن

یکی دیگر از کاربردهای فوم بتن، استفاده از عنوان پایه یا سطح نگهدارنده مخازن است. در این حالت، معمولا فوم بتن با چگالی 500 تا 1000 کیلوگرم بر متر مکعب زیر مخزن مورد نظر ریخته می‌شود.

کاربرد فوم بتن در سازه های ضد گلوله

یکی دیگر از کاربردهای فوم بتن، ساخت سازه‌های ضد گلوله است. «بتن جاذب شوک» (Shock Absorbing Concrete) یا به اختصار (SACON)، یکی از انواع اصلاح شده بتن سبک با الیاف تقویتی است که برای ساخت سازه‌های ضد گلوله در مناطق نظامی و جلوگیری از خطرات احتمالی کمانه کردن گلوله مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع بتن می‌تواند گلوله‌های جنگی کوچک را نیز محبوس کند.

مزایای فوم بتن

فوم بتن به‌عنوان یکی از جدیدترین مصالح قابل‌ استفاده در صنعت ساخت‌ و ساز کشور، از محبوبیت مناسبی نیز برخوردار است که علت این محبوبیت را می‌توان بررسی کرد.

سرعت اجرای بالا

سرعت اجرای فوم بتن نسبت به مدل سنتی آن یعنی بتن ریزی قدیمی و دیگر روش های رایج در ساختمان سازی بسیار بیشتر می باشد.

مقرون بصرفه بودن

به علت عایق بودن فوم بتن صرفه‌ جوئی قابل‌ توجه ای در جنبه های مختلفی اعم از اقتصادی، زمانی و ... در ساختمان سازی دارد.

عدم نیاز به دپوی مصالح

در روش استفاده از فوم بتن دیگر نیازی به به دپوی مصالح ساختمانی اعم از پوکه، ماسه، سیمان و... در محوطه ساختمان نمی باشد.

سوالات متداول

فوم بتن چیست؟

فوم بتن، ملاتی است که از ترکیب آب، سیمان و فوم کفزا تشکیل شده است که دارای طرح های اختلاط مختلفی است.

آیا به وسیله فوم بتن می‌توان شیب مورد نظر را بدست آورد؟

فوم بتن به دلیل سیالیت، ماده ی بسیار مناسبی است برای بدست آوردن شیب مورد نظر در پشت بام ،رمپ ، پارکینگ و... که با طرح اختلاط استاندارد مناسب می توان شیب مورد نظر را بدست آورد.

چه پروژه هایی را می توان با فوم بتن اجرا کرد؟

به جرأت می توان گفت که فوم بتن قابلیت اجرا در تمامی پروژه های عمرانی که مقاومت بالا، وزن مخصوص پایین، ضریب انتقال حرارت و دیگر ویژگی های فوم بتن مهم است را دارد.

پست های مرتبط