Image

فوم بتن چیست؟

فوم بتن یا بتن سبک یا بتن هوادار یکی از مصالح ساختمانی است که امروز جایگاه خوبی میان ساختمان سازان و مهندسان در همه‌ی زمینه‌های عمرانی پیدا کرده است.
این ملات سه ماده‌ی اصلی دارد که شامل آب، سیمان، فوم کفزا است البته باید گفت افزودنی‌های دیگری می‌توان جهت کاربرد‌‌‌های مختلف به آن اضافه کرد اما به طور معمول فوم بتن، از سه ماده‌ای که در بالا گفته شده است تشکیل می‌شود.
از افزودنی هایی که به فوم بتن اضافه می‌شود، می‌توان به سیلیس، الیاف پروپیلن، ماسه و... اشاره کرد که بسته به نوع طرح اختلاط، مقدار و نوع آن‌ها متفاوت است.
هرجا که نیاز به یک پرکننده سبک سیال با مقاومت فشاری استاندارد باشد می‌توان از اجرای فوم بتن استفاده کرد که می‌تواند در ساختمان‌سازی، راهسازی و زیرساخت شهری مورد استفاده قرار گیرد.

در ساختمان‌سازی برای کفسازی طبقات، شیب بندی بام و آشپزخانه، پارکینگ، استخر، پرکردن درز انقطاع و پر کردن گودال‌ها و چاه‌های به جا مانده از قنات‌های گذشته، جهت جلوگیری از نشست خاک و مقاوم‌سازی آن از فوم بتن استفاده می‌شود.
در راهسازی از فوم بتن برای جلوگیری از نشست خاک دیوار‌های حائل در تونل‌های مترو و کوله‌های پل استفاده می‌شود، چون از اضافه کردن بار به سازه‌ها که در روش‌های قدیمی استفاده می‌شد جلوگیری می‌کند و همچنین سیالیست با مقاومت استاندارد.
زیرساخت‌های شهری بخش اصلی و پایه‌ای شهر‌ها هستند که شامل خطوط آب و فاضلاب، خطوط تلفن و... هستند. در هنگام احداث هر یک از زیرساخت‌های شهری باید تمهیداتی را برای آن ها در نظر گرفت. یکی از این تمهیدات نگه‌داری و بالا‌بردن مقاومت دیواره‌ها و خاک این تأسیسات زیر‌زمینی است تا از نشست زمین بعد از خاک‌برداری جلوگیری بعمل بیاید که امروزه فوم بتن نقش به‌سزایی در تحکیم سطوح زمینی خاکبرداری شده دارد. با تزریق فوم بتن به عنوان پر‌کننده جایگزینی مناسب بجای خاک‌های برداشت شده است و از نشست و تخریب آن جلوگیری می‌کند.

آنچه توانسته ایم لطف خدا بوده است

فوم بتن کیـــــان

گروه فوم بتن کیان توانسته با تلاش فراوان و عزمی راسخ در صنعت ساختمان سازی فعالیت‌های خود را گسترش دهد.
Image

مزایای اجرای فوم بتن

در کارهای عمرانی استفاده از فوم بتن مزایای فراوانی دارد که در اینجا به چهار مورد اصلی و مهم آن اشاره می کنیم
فوم بتن به‌عنوان یکی از جدیدترین مصالح قابل‌استفاده در صنعت ساخت‌وساز کشور، از محبوبیت مناسبی نیز برخوردار است که علت این محبوبیت را می‌توان بررسی کرد

سرعت اجرای بالا

سرعت اجرای فوم بتن نسبت به مدل سنتی آن یعنی بتن ریزی قدیمی و دیگر روش ها بسیار بیشتر می باشد

مقرون بصرفه بودن

به علت عایق بودن فوم بتن صرفه‌ جوئی قابل‌ توجه ای در جنبه های مختلفی اعم از اقتصادی، زمانی و ... دارد

عدم نیاز به دپوی مصالح

در روش استفاده از فوم بتن دیگر نیازی به به دپوی مصالح ساختمانی اعم از پوکه، ماسه، سیمان و... نمی باشد

سازگار با محیط‌زیست

مواد استفاده شده در فوم بتن کاملا با محیط زیست سازگار می باشد و ضرری به طبیعت نمی رساند

مزایای فوم بتن نسبت به سایر روش های قدیمی

در فوم بتن، فوم کفزا رابطه‌ی مستقیم با ضریب جذب صدا دارد، پس هرچه فوم ما دارای حباب‌های بیشتری باشد این ضریب افزایش می‌یابد.
میزان حباب‌های موجود در بتن با کیفیت فوم و نحوه‌ی عمل‌آوری آن رابطه مستقیم دارد. هر چقدر میزان این حباب‌ها درون ملات فوم بتن بیشتر باشد و به صورت پایدار درون بتن بماند میزان جذب صدا بالاتر می‌رود.

عدم نیاز به حمل مصالح

در اجرای فوم‌بتن ما نیاز به
حمل مصالح به طبقات نداریم

وزن مخصوص پایین

فوم بتن به علت سبکی، ‌خطرات ناشی از
زلزله و سایر حوادث مترقبه را می‌ کاهد

مقاومت فشاری استاندارد

مقاومت فشاری بالا در فوم بتن با
افزایش مقاومت تقریباً نامحدود همراه است

مقاومت کششی استاندارد

اضافه کردن الیاف به فوم بتن باعث
افزایش مقاومت کششی فوم بتن می شود

عایق تاسیسات گرمایشی

فوم بتن به علت متخلخل بودن و داشتن بافت
یکپارچه عایق حرارتی عالی به‌ حساب می‌آید

مقاومت بالا در برابر آتش

فوم بتن آتش نمی‌ گیرد و می‌ توان
تا حد زیادی مقاومت ایجاد کرد

عایق گرما و سرما

فوم بتن به علت متخلخل بودن و داشتن
بافت یکپارچه یک عایق حرارتی عالی است

عایق صوت

فوم بتن از عایق‌ های صوتی مناسب در
ساختمان‌های چندطبقه به شمار می‌رود

چرا فوم بتن

فوم بتن به دلیل وزن‌مخصوص پایین نسبت به سایر پر‌کننده‌ها، می‌تواند بار‌مرده ساختمان را کاهش دهد، همچنین سرعت بالای اجرا آن، بسیاری از هزینه‌ها را کاهش می‌دهد در کنار آن با کاهش نیروی انسانی درگیر برای اجرا هزینه تمام شده پایینی را بهمراه خواهد داشت.
یکی دیگر از دلایلی که باید از فوم‌بتن استفاده کرد این است که، عایق بسیار خوبی برای جذب صداست به دلیل وجود حباب های هوایی که درون بتن تشکیل می‌شود. اما باید به این نکته توجه داشت که هر ترکیبی از آب، سیمان و فوم کفزا فوم‌بتن نیست، به دلیل اینکه مهم‌ترین رکن برای داشتن فوم‌بتنی استاندارد، داشتن طرح اختلاطی استاندارد و همچنین فوم کفزای با کیفیت است، پس توجه داشته باشید که اجرای فوم‌بتن را بدست افرادی کارشناس و دارای علم این کار بسپارید تا نتیجه مطلوبی از اجرای آن بگیرید.

از سال 1384 با طرح توسعه مسکن مهر برای اولین بار در ایران موضوع فوم‌ بتن در میان مهندسین عمران مطرح شد و با مرور زمان وارد عرصه ساختمان سازی شد. با توجه به اینکه شهر بزرگ تهران پایتخت کشور عزیزمان ایران است، فوم‌ بتن با سرعت بیشتری جایگاه خود را پیدا کرده است.
در ابتدای این راه مجاب کردن کارفرمایان برای اجرای فوم‌ بتن امری بسیار سخت برای پیمانکاران بود، اما به مرور زمان مورد استقبال ساختمان‌ سازان شهر تهران قرار گرفت. زیرا هم در وقتشان صرفه جویی می‌ شد هم در هزینه‌ هایشان و هم یک تیر و چند نشان بود. امروزه اکثر سازندگان شهر تهران اجرای فوم‌ بتن را به سایر روش‌ های سنتی ترجیح می‌دهند.

کاربرد گسترده بتن سبك پس از رشد چشمگیر تقاضا برای استفاده از آن در پروژه‌های بزرگ ساختمانی از سال 1980 آغاز گرديد.
در سال‌ های اخیر استفاده از فوم‌ بتن بسیار مورد استقبال تمامی مهندسان جهان در همه‌ ی حوزه‌ ها قرار گرفته است. در اکثر کشور‌های اروپایی همچون انگلیس و آلمان و هم چنین کشورهای آسیایی همچون هند و چین فوم‌ بتن بعنوان یک پرکننده سبک شناخته شده و کاربرد‌های زیادی دارد.
با افزودن مصالح دیگر به فوم بتن، هر روزه به ترکیبات جدیدی با کاربرد‌های متفاوت‌ تر دست پیدا می‌ کنند پس این نشانگر آن است که فوم‌ بتن جایگاه خود را به درستی پیدا کرده است.

پس از شهر تهران کلان شهرهای بزرگی همچون: اصفهان، تبریز، شیراز، مشهد و... به سمت این صنعت روی آوردند و توانستند مانند شهر تهران، جایگاه خوبی برای فوم‌ بتن در میان سازندگان ایجاد کنند. اما در سایر شهرها فوم‌ بتن با استقبال کمتری همراه شد، اما مجریان متخصص در این زمینه در تلاش هستند که بتوانند مانند شهر تهران، فوم‌ بتن را مورد توجه قرار دهند.
با توجه به ویژگی های فوم بتن از جمله مقاومت فوق العاده در مقابل آتش، مقاوم در برابر نفوذ رطوبت و آب،ضد یخ زدگی و فرسایش،عایق بودن در مقابل گرما، سرما و... می توان از این ماده در جای جای کشور عزیزمان بدون نگرانی نسبت به شرایط آب و هوایی آن منطقه استفاده کرد.

با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی، فوم‌ بتن می‌ تواند آینده‌ ی بسیار روشنی داشته باشد، زیرا بشر هر روز به دنبال راه حل‌ هایی است که بتواند با صرف کمترین زمان و هزینه بیشترین بهره‌ وری را داشته باشد و این مسأله برای فوم‌ بتن هم صدق می‌ کند، چرا که طی سال‌ های اخیر این موضوع را به خوبی نشان داده است.
فوم بتن فاقد مواد سمی است که ممکن است برای محیط زیست مضر باشد و همچنین آن را به یک مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست تبدیل می کند. از آنجایی که فوم بتن ممکن است تا 80 درصد از هوا تشکیل شده باشد، دارای خواص عایق عالی، جذب صدا و مقاوم در برابر آتش است. از کاربرد فوم بتن می توان به کف سازی،شیب بندی بام،پر کردن حفره های فاضلاب و تونل ها و... را نام برد.

معایب فوم بتن

عدم امکان ایزوگام مستقیم روی فوم بتن

فوم‌بتن به دلیل نداشتن دانه بندی قابلیت این رو ندارد که به طور مستقیم روی آن ایزوگام انجام داد پس قبل از انجام ایزوگام حتما نیاز به این است که یک لایه لیسه کشیده شود.

ترک در سطح فوم بتن

فوم‌بتن پس از خشک شدن مقداری ترک در سطح خود خواهد داشت، که این خود ماهیت بتن است و در هر صورت اتفاق می افتد و نیاز است پس از خشک شدن کامل به مدت 10 الی 15 روز به صورت بارانی سطح کار آبپاشی شود تا هم مقاومت آن بالا رود و هم میزان این ترک ها کاهش یابد.

عدم استفاده از مواد نامرغوب

اگر فوم‌کفزای مصرفی دارای استاندارد‌های لازم نباشد، پس از اجرا سطح کار افت خواهد کرد، پس بهتر است برای جلوگیری از این امر بهتر است با شرکت‌های معتبر و مورد تأیید انجمن بتن سبک سلولی همکاری کرد.

صبوری در خشک شدن فوم بتن

پس از اجرای فوم‌بتن، بسته به دمای هوا، شما نمی‌توانید بین 24 ساعت تا 48 ساعت روی آن پا بگذارید.
Image

فوم بتن یا پوکه

گروه فوم بتن کیان
در دنیای امروز، ما هر روزه شاهد پیشرفت‌های بزرگ و چشم‌گیری در صنعت عمرانی هستیم و به سمت آن پیش می‌رویم تا با به حداقل رساندن زمان، بیشترین بازدهی را داشته باشیم. از این رو با جایگزینی روش‌های نوینی همچون فوم‌بتن به جای پوکه‌های معدنی توانسته‌ایم همسو با این پیشرفت‌ها باشیم.
مزیت‌های اجرای فوم‌بتن نسبت به پوکه‌های معدنی آنقدر زیاد است که دیگر کارفرمایان ترجیح می‌دهند از این روش سنتی برای کفسازی طبقات و یا شیب‌بندی بام استفاده نکنند.
از مهم‌ ترین مزایای فوم بتن نسبت به پوکه، صرفه جویی در زمان است. در هر روز کاری می‌ توان بین ۵۰ تا ۶۰ متر مکعب را توسط فوم بتن پوشاند.
فوم بتن در سقف و دیوار

فوم بتن در دیوار و سقف

یکی از استفاده‌های نوین فوم‌بتن، در سقف های عرشه فولادی است که امروزه خیلی مورد توجه مهندسان و کارفرمایان قرار گرفته است و ما هم نیز چندین پروژه در این زمینه اجرا کرده‌ایم و نتیجه مطلوبی حاصل شده است، همچنین از فوم‌بتن می‌توان در سازه‌های LSF استفاده کرد، که بسیار کار را راحت‌تر می‌کند.
Image

قیمت فوم بتن

انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن سبک سلولی ایران هر سال، از ابتدای آغاز کار خود مانند سایر اصناف دیگر قیمت اجرای فوم‌بتن یا همان بتن‌سبک را از طریق وبگاه خود به اعضای محترم انجمن اعلام می‌کند.
همانطور که در تصویر پایین می‌بینید این قیمت مصوب سال 1400 شمسی است، حال بعضی از پیمانکاران محترم نرخ‌های متفاوت‌تری از نرخ اعلامی صنف برای کار خود در نظر می‌گیرند که اغلب این عدد کمتر از نرخ اعلامی صنف است، این سؤال پیش می‌آید که چرا اینقدر رقم‌های اعلامی از سوی پیمانکاران متفاوت است؟
چندین دلیل برای این تفاوت قیمت‌ها وجود دارد که در اینجا می‌خواهیم به چند مورد مهم آن‌ها بپردازیم:

شخص مجری

شخص مجری عضو انجمن صنفی تولید کنندگان بتن سبک سلولی ایران نیست و دانش و آگاهی کافی نسبت به اجرای فوم ‌بتن ندارد و صرفا با علم تجربی خود وارد این حوزه کاری شده، که انتخاب این شخص به عنوان پیمانکار برای پروژه‌ تان نادرست است، زیرا نمی ‌تواند فوم ‌بتنی با طرح ‌اختلاط ‌استاندارد برای شما اجرا کند.

طرح‌ اختلاط

دستکاری کردن طرح‌ اختلاط جهت کاهش هزینه‌ ها که معمولا این عمل در استفاده از فوم‌ کفزا انجام می‌ گیرد به این صورت که فوم ‌کفزا را با آب بیشتری مخلوط می‌ کنند و در اصطلاح فوم را رقیق می‌ کنند و از سوی دیگر مصرف سیمان را بالا می‌ برند

پیمانکار

پیمانکار جهت کاهش هزینه‌ های خود از فوم‌ های کفزای متفرقه استفاده می‌ کند که نه دارای هیچ‌ گونه استانداردی از مراجع علمی معتبر هستند و نه مورد تأیید انجمن صنفی تولید کنندگان است.
Client 1
Client 2
Client 3
Client 4
Client 5
Client 6
Image
Client 7
Client 8
Client 9
Client 10
Client 11
Client 12

گروه فوم بتن کیان

متخصصین ما هر لحظه برای ارائه مشاوره و شنیدن صدای شما عزیزان آمادگی دارند