ویژگی های جذب فوم بتن قسمت 2

ویژگی های جذب فوم بتن قسمت 2
آگاهی از ویژگی های جذب مانند جذب مواد ساختمانی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا بر دوام و سایر خواص تأثیر می گذارد. در مورد فوم بتن هوادهی و فوم مانند بتن سبک، رفتار حرکت رطوبت پیچیده تر می شود زیرا چنین بتن هایی حاوی حجم بسیار بیشتری از فضای خالی هوا هستند. هدف این مقاله بررسی خواص مربوط به جذب فوم بتن است که تحت تأثیر ترکیب و ساختار منافذ آن قرار می‌گیرد. جذب آب با غوطه وری کامل و جذب برای مخلوط های مختلف با سطوح مختلف جایگزینی خاکستر بادی برای ماسه و حجم های مختلف کف اندازه گیری می شود. مشخص شد که مقادیر جذب کمتر از مخلوط پایه مربوطه (بدون فوم) است و مقادیر با افزایش حجم کف کاهش می‌یابد. همچنین مشخص شد که جذب به نوع پرکننده، چگالی و ساختار منافذ و همچنین به مکانیسم‌های نفوذ بستگی دارد.
انتقال مایعات تهاجمی به داخل بتن به ویژگی های نفوذ آن مانند نفوذپذیری، جذب آب و جذب بستگی دارد. نفوذپذیری اندازه گیری جریان آب تحت فشار در یک محیط متخلخل اشباع است و برای سازه های عمیق دریا یا سازه های نگهدارنده آب، ورود آب به داخل بتن با این مکانیسم در زیر یک سر آب کنترل می شود. اما در سازه‌های دیگر، بتن در حین استفاده به ندرت اشباع می‌شود و بنابراین نفوذپذیری اشباع پارامتر اشتباهی برای مدل‌سازی جریان‌های مویرگی در سازه‌های ساختمانی است و رفتاری ناقص را نشان می‌دهد. بنابراین جذب و جذب آب به عنوان مفیدترین پارامترهای توضیح دهنده دینامیک رطوبت بتن ظاهر شده اند. جذب آب عمدتاً به حجم کل منافذ بستگی دارد.
چندین محقق استفاده از جذب را به عنوان معیاری برای دوام بالقوه مصالح ساختمانی متخلخل مانند بتن، ملات و سنگ تراشی پیشنهاد کرده اند، که مشخصه گرایش یک ماده متخلخل برای جذب و انتقال آب توسط مویینگی است. این مطالعات نشان داد که پیش شرطی کردن نمونه، ترکیب مخلوط و تاریخچه پخت، عوامل اصلی مؤثر بر جذب بودند. همچنین گزارش شد که حرکت آب به داخل بتن تابع ساده ای از تخلخل نیست، بلکه به قطر منافذ، توزیع، پیوستگی و پیچ خوردگی بستگی دارد. بنابراین در مورد فوم بتن، رفتار حرکت رطوبت پیچیده تر می شود زیرا آنها حاوی حجم بسیار بیشتری از حفره های هوا هستند.
مطالعات محدود انجام شده بر روی فوم بتن نشان داده است که وجود منافذ و ویژگی های آنها همراه با ترکیب مخلوط می تواند تأثیر قابل توجهی بر ویژگی های جذب داشته باشد. از این رو هدف این تحقیق تعیین تأثیر ساختار منافذ به همراه چگالی و ترکیب بر ویژگی‌های جذب فوم بتن ساخته شده به روش فوم پیش‌فرم شده است.
مواد تشکیل دهنده و طرح اختلاط:
مواد مورد استفاده عبارتند از: i) سیمان پرتلند معمولی مطابق با IS 12269-1987، 2) ماسه رودخانه ای پودر شده ریزتر از 300 میکرون (وزن مخصوص = 2.52)، iii) خاکستر بادی کلاس F (وزن مخصوص = 2.09) مطابق با ASTM C618-19. و iv) فوم تولید شده با هوادهی یک عامل کف‌ساز مبتنی بر آلی (نسبت رقت 1:5 وزنی) با استفاده از یک مولد فوم بومی تا چگالی 40 کیلوگرم بر متر مکعب. مخلوط های مختلفی از فوم بتن با تغییر 1) جایگزینی خاکستر بادی برای ماسه ساخته شد.
تاثیر حجم فوم:
تغییرات جذب آب با زمان را برای فوم بتن، به ترتیب برای مخلوط سیمان-ماسه و سیمان-شن و خاکستر بادی نشان می دهد. سرعت جذب اولیه بالا بود (تا 24 ساعت)، پس از این دوره کاهش می یابد و جذب در عرض 7 روز تقریبا ثابت می شود. یک مشاهدات مهم این است که با کاهش چگالی بتن (یعنی افزایش حجم کف) جذب آب کاهش می یابد. برای توضیح این رفتار، مجموع منافذ قابل دسترسی (مجموع مویرگی).
مقادیر جذب برای مخلوط های سیمان-ماسه و سیمان-ماسه-خاکستر با محتوای کف مختلف را نشان می دهد. برای هر دو مخلوط، جذب با افزایش حجم کف کاهش می یابد. از آنجایی که جذب با مکش مویرگی مشخص می‌شود و حفره‌های هوای درون‌شده به این مکانیسم انتقال کمک نمی‌کنند، اساساً به تعداد منافذی بستگی دارد که در فرآیند مکش مویرگی شرکت می‌کنند. از این رو کاهش جذب به دلیل کاهش منافذ مویرگی است.
ویژگی های جذب و انواع منافذ:
تادا و ناکانو سیستم منافذ AAC را به عنوان منافذ مویرگی (میکروکاپیلاری (<50 نانومتر) و میکروکاپیلاری (50 نانومتر تا 50 میکرومتر)) و منافذ مصنوعی هوا (50 میکرومتر تا 500 میکرومتر) طبقه‌بندی کردند. به همین ترتیب، با هدف بررسی پدیده‌های انتقال آب، مجموع منافذ نفوذپذیر فوم بتن به‌عنوان مجموع حفره‌های هوای حباب‌شده (منافذ هوای مصنوعی) و منافذ مویرگی در نظر گرفته می‌شوند. تخلخل کل نفوذپذیر با روش اشباع خلاء تعیین شد.
مفاهیم کاربردی
فرآیندهای زوال در بتن عمدتاً توسط آب انجام می شود. ویژگی های جذب مانند جذب و جذب به روشی بسیار مستقیم و ساده تمایل یک مصالح ساختمانی متخلخل به جذب و انتقال آب را بیان می کند. همچنین می‌تواند نشانه‌ای از احتمال نفوذ مواد مضر مانند یون‌های کلرید و سولفات باشد که می‌تواند بارها منجر به تخریب طولانی‌مدت در سازه‌های بتنی شود.
نتیجه گیری:
  • جذب آب و جذب آب فوم بتن کمتر از مخلوط پایه مربوطه است. آنها با افزایش محتوای کف کاهش می یابند. کاهش جذب آب و جذب آب با حجم کف به کاهش محتوای خمیر نسبت داده می شود. در مورد جذب، افزایش مسیر پرپیچ و خم برای مهاجرت آب مطابق با نسبت فضاهای خالی هوا باعث کاهش پدیده حمل و نقل نیز می شود.

گروه فوم بتن کیان

متخصصین ما هر لحظه برای ارائه مشاوره و شنیدن صدای شما عزیزان آمادگی دارند