تاثیر نوع پرکننده بر خواص فوم بتن

تاثیر نوع پرکننده بر خواص فوم بتن

بسیاری از تحقیقات در مورد بتن فوم در گذشته به خمیر سیمان تمیز، خمیر سیمان با جایگزینی جزئی با مواد افزودنی و به مخلوط سیمان و ماسه محدود شده است. این مقاله نتایج یک مطالعه سیستماتیک را برای تعیین تأثیر نوع پرکننده (به عنوان مثال، ماسه و خاکستر بادی) و اندازه ذرات ماسه بر روی خواص فوم بتن تر را گزارش می‌کند. این مطالعه نشان می دهد که قوام مخلوط برای دستیابی به فوم بتن پیش ساخته با چگالی طراحی، عمدتاً به نوع پرکننده بستگی دارد. رفتار جریان فوم بتن عمدتاً تحت تأثیر حجم فوم است. کاهش اندازه ذرات ماسه باعث بهبود مقاومت بتن فوم شد. برای یک چگالی مشخص، جایگزینی شن و ماسه با خاکستر بادی منجر به استحکام بالاتری شد. پرکننده ریزتر منجر به نسبت بالاتری از استحکام به چگالی می شود.

 

فوم بتن پیش ساخته با افزودن فوم تهیه شده از هوادهی محلول کف ساز به خمیر سیمان یا ملات سیمان تولید می شود. ترکیب، خواص فیزیکی و کاربردهای فوم بتن به تفصیل توسط Valore، Short، Kinniburgh، Rudnai و Taylor مورد بحث قرار گرفت. اگرچه تحقیقات متعددی در مورد خواص فوم بتن انجام شده است، اما بیشتر آنها با مخلوط سیمان و ماسه و خمیر سیمان تمیز با یا بدون جایگزینی جزئی با استفاده از مواد افزودنی سروکار دارند. مطالعات کمی در مورد تأثیر نوع پرکننده بر روی خواص فوم بتن گزارش شده است. با استفاده از خاکستر بادی به عنوان پرکننده (دانه های ریز) به جای شن، استفاده با حجم بالا از خاکستر بادی امکان پذیر می شود و در نتیجه وسیله ای برای دفع اقتصادی و ایمن این محصول زائد فراهم می شود. مقایسه استحکام فوم بتن کار شده با هوا ساخته شده با سیمان-ماسه و خاکستر بادی سیمان برای سنگ تراشی توسط Durack و Weiqing نشان می دهد که برای محصولات با چگالی قابل مقایسه، مخلوط با خاکستر بادی به عنوان سنگدانه ریز به جای شن نسبتاً بالاتر است. استحکام - قدرت. این مقاله یک مطالعه سیستماتیک در مورد تأثیر نوع پرکننده و ریزش ماسه بر خواص اجرای بتن فوم ساخته شده با استفاده از فوم از پیش ساخته شده را مورد بحث قرار می دهد.
پارامترهای بررسی شده و طرح اختلاط:
از آنجایی که برنامه آزمایشی با هدف مطالعه اثر پرکننده ها بر خواصی مانند چگالی، رفتار جریان، جذب آب و مقاومت فوم بتن انجام شد، مخلوط های زیر با ثابت نگه داشتن نسبت سیمان پرکننده پایه در 1:1 وزنی بررسی شدند. . فوم مورد نیاز برای سه تراکم فوم بتن یعنی. 1000، 1250 و 1500 کیلوگرم بر متر مکعب طبق ASTM C 796-97 به دست آمد. در مخلوط سیمان - ماسه - خاکستر بادی 50 درصد ماسه با خاکستر بادی جایگزین می شود.
تأثیر نسبت آب به جامدات بر چگالی طرح اختلاط:
همانطور که فوم به مخلوط فوم بتن، تر اضافه می شود، قوام مخلوط ، تر برای بدست آوردن چگالی طراحی بسیار مهم است. تغییر نسبت چگالی (چگالی تازه اندازه‌گیری شده تقسیم بر چگالی طراحی) با نسبت آب به جامدات برای مخلوط‌هایی با انواع پرکننده‌های مختلف برای هر یک از چگالی‌های طراحی، یعنی به ترتیب 1000 و 1500 کیلوگرم بر متر مکعب. مشاهده می‌شود که در نسبت‌های جامد آب کمتر، یعنی در قوام کمتر، نسبت چگالی بالاتر از واحد است.
نتیجه گیری:
نتایج به دست آمده از این مطالعه و خلاصه شده در زیر برای ویژگی های مواد مورد استفاده و دامنه پارامترهای مورد بررسی قابل استفاده است:
(1) قوام مخلوط فوم بتن از پیش ساخته شده (تعریف شده به عنوان نسبت آب به جامدات برای دستیابی به چگالی هدف ) عمدتاً به نوع پرکننده بستگی دارد، یعنی برای مخلوط هایی با خاکستر بادی به عنوان پرکننده نسبتاً بالاتر از مخلوط با ماسه.
 (2) رفتار جریان عمدتاً به حجم کف و با افزایش حجم کف بستگی دارد.

گروه فوم بتن کیان

متخصصین ما هر لحظه برای ارائه مشاوره و شنیدن صدای شما عزیزان آمادگی دارند