سه گام کلی اجرای کناف
اولین گام: مشخص کردن ارتفاع سقف و علامت گذاری بر روی دیوارهای پیرامونی است. زیرسازی این سقف ها با استفاده از سازههای گالوانیزه انجام شده و در اولین مرحلهی اجرای زیرسازی ابتدا سازهی تراز بر روی دیوار نصب میگردد. سپس محل دقیق آویزگیری علامت گذاری شده و آویز با استفاده از عامل نصب مناسب نظیر رول بولت به سقف متصل میگردد. آویز بارسقف کاذب را به سقف اصلی منتقل مینماید. آویزهای سقف کاذب متنوع بوده و علاوه بر این آویز، آویزهای دیگری را نیزشامل میشود. سپس سازههای باربر به آویزها متصل میگردد. فاصلهی آویزها با توجه به نوع و سیستم سقف و وزن آن متغییراست. اتصال سازههای پنل خور به سازههای باربر در محل تقاطع این دو سازه با استفاده از قطعات اتصال فیلیپس صورت میگیرد. جهت افزایش طول سازهها ازسازهی مخصوص بست طولی w استفاده میشود. فاصلهی بین سازههای پنل خور ۵۰ سانتیمتر است در صورت قطع سازههای سقف جهت نصب چراغ یا عبورکانال باید زیرسازی را با افزودن سازه و آویز تقویت نمود. اتصال پنلهای کناف به زیرسازی سقف با استفاده ازپیچهای مخصوص کناف انجام میگیرد. فاصلهی پیچ ها ماکسیمم ۱۷ سانتی متر است.
دومین گام: شاید بتوان گفت ساده ترین مرحله در اجرای کناف نصب پنل ها باشد اما باید دقت نمود تا درهنگام نصب، پنل ها به صورت حصیرچین نصب گردند.
سومین گام: گام نهایی که نشان دهنده اجرای کناف از صفر تا ۱۰۰ است را درزگیری و بتونه کشی و نهایتا رنگ زدن به پنل ها تشکیل میدهد. که باید تمامی درزها و کنجهای داخلی با استفاده از بتونه و نوار درزگیر مخصوص درزگیری گردد. درمرحله ی اول، بتونه و نوار درزگیر به عرض ۱۰ سانتیمتر برروی درز پوشانده میشود. همچنین تمامی محل پیچها به وسیلهی بتونه پوشانده میشود. بعد از خشک شدن بتونهی لایهی اول، لایهی دوم بتونه به عرض ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر اجرا میگردد. پس از خشک شدن بتونه سطح با استفاده از ابزارمناسب ساب زده میشود. درانتها کل سطح با استفاده از یک لایهی نازک ماستیک پوشانده میشود. این لایه باعث میشود جذب رنگ کلیهی سطوح پنل و بتونه یکسان و میزان مصرف رنگ کاهش یابد.
نکته: درفضای بالای سقف کاذب جهت بهبود عملکرد صوتی و حرارتی آن میتوان از عایق های معدنی نظیر پشم سنگ استفاده نمود.
